Over De Booij Productions

Telling stories with sound

Alles is een verhaal: wat we geloven, weten, herinneren en zelfs dromen. Alles is een vertelling, een geschiedenis, een reeks aan gebeurtenissen en personages die raken.
Geluid is een manier om verhalen te vertellen, emoties weer te geven en luisteraars ze laten ervaren zoals ze bedoeld zijn. Een audioproducer neemt deze fantastische voice-over artiesten, wonderlijke musici en gecomponeerde scores op om een productie en daarmee verhaal tot leven te brengen. Door jaren ervaring in het veld, zorgen we ervoor dat elk verhaal naar een hoger niveau wordt getild.
DeBooijProductions_OverOns2
DeBooijProductions_OverOns4

Meet the founder

Daniël de Booij is sinds 2013 werkzaam in de audioproductie. Na het succesvol afronden van het Conservatorium in Haarlem richtte hij De Booij Productions op. De afgelopen jaren is hij de go-to freelance producers voor meerdere studio’s in Amsterdam en omgeving, zoals Studio de Keuken, MacLoud en Van Sonic Sound Collective.
Daarnaast werkt Daniël als producer voor nationale artiesten als The Wanderer, Jasper R en Raw & Lucid. Ook internationale artiesten weten hem te vinden, zo produceerde hij onder andere met succes voor Duitse speelfilms, Cambodjaanse pop en Amerikaanse singer songwriters.

Waarom werken met De Booij Productions?

Belangrijk vinden we dat de opdrachtgever bekend raakt met ons portfolio zodat onze sound past bij de wensen. Na overeenstemming vragen we eerst de briefing op en gaan we aan de slag met de kenmerken en wensen van de opdrachtgever.
We starten achter de piano met de creatie van een melodie en bijbehorende harmonie die zich uiteindelijk zullen uitbreiden tot de daadwerkelijke compositie. Vervolgens wordt een demo opgemaakt waarop feedback kan worden gegeven waarna het eindresultaat wordt uitgewerkt.

Meer weten?